Google

בנק דיסקונט טבריה - חאלד אבו עיד, אבתיסאם אבו עיד

פסקי דין על בנק דיסקונט טבריה | פסקי דין על חאלד אבו עיד | פסקי דין על אבתיסאם אבו עיד |

8941-09/19 תאק     05/09/2019




תאק 8941-09/19 בנק דיסקונט טבריה נ' חאלד אבו עיד, אבתיסאם אבו עיד








בית משפט השלום בעכו



תא"ק 8941-09-19 בנק דיסקונט טבריה
11046 נ' אבו עיד ואח'




תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני






מספר בקשה:
1

בפני

כבוד הרשם הבכיר ראמי נאסר


מבקש

בנק דיסקונט טבריה
11046


נגד


משיבים

1. חאלד אבו עיד
2. אבתיסאם אבו עיד





החלטה

צו עיקול זמני
(במעמד צד אחד)

1.
בפני
י בקשה דחופה למתן צו עיקול זמני, במעמד צד אחד, על נכסים של המשיבים המוחזקים בידי המחזיקים כמפורט בגוף הבקשה, וזאת עד למתן

פסק דין
סופי בתובענה שהוגשה במסגרת תיק דנן.
2.
תקנה 362 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקנות) קובעת: "הוגשה בקשה למתן סעד זמני במסגרת תובענה, רשאי בית המשפט ליתן את הסעד המבוקש, אם שוכנע, על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת התובענה ובקיום התנאים המפורטים בהוראות המיוחדות בפרק זה, הנוגעים לסעד הזמני המבוקש." בבחינה זו די אם הוכח "שהתביעה אינה טרדנית, וקיימת שאלה רצינית שיש לדון בה" (ראה: י. זוסמן סדרי הדין האזרחי (1995) בעמ' 616). בנוסף לבחינת קיומה של עילת תביעה, על בית המשפט לבחון את מאזן הנוחות ובמסגרתו - הנזק שייגרם למבקש אם לא יינתן הסעד הזמני לעומת הנזק שייגרם למשיב אם יינתן הסעד הזמני, וכן נזק שעלול להיגרם למחזיק או לאדם אחר.
3.
בין שני השיקולים הנ"ל מתקיימים יחסים של 'מקבילית כוחות', לפיה ככל שהוכח שמאזן הנוחות נוטה באופן מובהק יותר לטובת המבקש, יקטן הצורך בהוכחת סיכויי ההליך, וכן להפך. בנוסף לשני שיקולים אלו, שוקל בית המשפט גם שיקולים שביושר, תום לב ומידתיות (ראה:
ע"א 2912/16
אלשייך הנדסה בע"מ נ' קורין יהודה (אריה)
(18.05.2016)).
4.
לאחר עיון בתובענה, בבקשת המבקש למתן צו עיקול זמני, בתצהיר התומך בה ובנספחיה; ולאחר ששקלתי את הנזק שיגרם למבקש אם לא יינתן צו העיקול הזמני לעומת הנזק שיגרם למשיבים אם יינתן צו העיקול הזמני; את הנזק העלול להיגרם למחזיק או לאדם אחר וכן אם הבקשה הוגשה בתום לב ואם מתן הצו צודק וראוי בנסיבות העניין ואינו פוגע במידה העולה על הנדרש; ולאחר ששוכנעתי, על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת התובענה; כי קיים חשש סביר שההשהיה שבקיום הדיון במעמד הצדדים תסכל את מתן הצו או תגרום למבקש נזק חמור וכי אי מתן הצו עלול להכביד, ולכאורה, על ביצוע פסק הדין כקבוע בתקנה 374 (ב) לתקנות, ניתן בזה צו עיקול כמבוקש בבקשה (להלן: "הצו").
העיקול יוטל ברישום בלבד ויוגבל לסכום התביעה, צמוד למדד המחירים לצרכן הידוע בעת מתן הצו
.
5.
מחובתו של המבקש או בא כוחו לוודא ערכם של הנכסים שעוקלו, על מנת שהעיקול לא יחרוג מהסכום שנקבע לעיל. עוקלו נכסים שערכם עולה על הסכום הקבוע לעיל, יפנה ב"כ המבקש ביוזמתו לביהמ"ש ויבקש ביטול העיקול על חלק מהנכסים שעוקלו, מעבר לסכום שהוגבל לעיקול.
6.
הצו לא יחול על משכורת או קצבה ולא על חשבון עו"ש בו משולמת משכורת או קצבה. כמו כן, הצו לא יחול על חשבון עו"ש. הצו ניתן בכפוף להוראות כל דין בדבר פטור מעיקול.
7.
תחילת תוקפו של הצו תהא עם הפקדתן של הבטוחות המנויות להלן על ידי המבקש, ולא יאוחר מחלוף 5 ימים ממועד המצאת הצו לידי המבקש או בא כוחו.
8.
ואלה הבטוחות שעל המבקש להמציא:
·
התחייבות עצמית ללא הגבלה בסכום (שהומצאה עם הגשת הבקשה בהתאם לתקנה 365 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות").
·
הבטוחות תשמשנה לפיצוי בגין כל נזק שיגרם למי שאליו מופנה הצו כתוצאה ממתן הצו, אם תפסק התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת. מימוש הבטוחות או החזרתן יהא כפוף להוראות תקנה 371 לתקנות.
·
הואיל והמבקש הוא בנק, אני רואה בכך טעם מיוחד לפטור אותו מהפקדת ערובה נוספת, מעבר לכתב ההתחייבות לפיצוי על פי תקנה 365 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אשר ניתן על ידו.


9.
העתק צו זה, העתק הבקשה ונספחיה בצירוף העתק כל המסמכים שהוגשו לביהמ"ש בהתאם לתקנות, יומצאו למשיבים תוך 3 ימים ממועד כניסתו של הצו לתוקף, כאמור בסעיף 7 לעיל, שאם לא כן יפקע הצו. המשיבים יהיו רשאים, תוך 30 ימים מיום המצאת הצו, לבקש את ביטולו, ובלבד שבקשת הביטול תהא נתמכת בתצהיר לאימות העובדות שעליהן נסמכת הבקשה.

10.
המזכירות תמציא העתק החלטתי זו למבקש באמצעות בא כוחו.


ניתנה היום, ה' אלול תשע"ט, 05 ספטמבר 2019, בהעדר הצדדים.










תאק בית משפט שלום 8941-09/19 בנק דיסקונט טבריה נ' חאלד אבו עיד, אבתיסאם אבו עיד (פורסם ב-ֽ 05/09/2019)














מידע

© 2024 Informer.co.il    אינפורמר       צור קשר       תקנון       חיפוש אנשים